Cristian Diaconescu

AVEM CURAJ SA DISCUTAM SI DESPRE LUCRURILE CU ADEVARAT SERIOASE?

| 0 comments

       La frontiera estica a Romaniei se constituie cea mai fierbinte zona de pe glob din punctul de vedere al stabilitatii și securitatii regionale dar si globale.

            Riscurile la adresa securitatii Romaniei vor continua, din păcate, pentru o perioada lunga de timp, iar unul dintre candidați, confirmați sau virtuali, va deveni Președintele Romaniei, având obligația de a-si apara natiunea, cu fermitate si profesionalism.

 

            Din motive care îmi scapă, ,marilor politicieni cu pretenții de a promova interesele României”, la cel mai înalt nivel, le piere determinarea in fata mizelor mari, cum sunt cele legate de criza ucraineana.

 

            In general tac, fug de tema, dau raspunsuri neangajante, jenante si pentru un simplu consumator de știri.

 

             Este o imagine devastatoare pentru un stat  care se dorește demn si responsabil deoarece păreri neavizate sau lipsite de viziune ,pe termen lung, nu pot genera liniște intr-o tara aflată in aceasta zona a lumii.

 

            Deci, ii invit pe cei care doresc sa ocupe scaunul de la Cotroceni sa ridice capul din sondaje si sa aibă amabilitatea sa se imagineze pentru o zi Președintele Romaniei , confruntandu-se cu situația din Ucraina.

 

            Confortul de a fi candidat acum lasa loc supralicitarii. Acum totul e permis, pot fi experti in politica externa, buni strategi, fără ca cineva sa poata sa ii traga la raspundere. Dar situatia din Ucraina va continua si peste 3 luni, va fi prezenta si atunci cand parerea dvs. va conta in calitate de presedinte. Domnilor contracandidati, ce plan concret aveti, ce strategie vreti sa puneti la punct dupa ce veti fi alesi? E inutil acum sa pareti experti, cand de fapt folositi situatia aceasta drept pretext pentru mesajul dumneavoastra electoral.

 

            Este momentul sa luam o pauza din promisiunile goale ale campaniei si sa ne punem toti in postura viitorului presedinte. Sa gasim solutii rapide si corecte pentru Romania, pentru linistea noastra si securitatea țării.

 

            Cu siguranta, gandita la rece, situatia din Ucraina este una care cere sa fim responsabili, mai ales fata de statul roman. Experienta, cu care fiecare dintre noi este incarcat, isi va spune cuvantul.

            Aici se poate face diferenta intre discursul electoral, de folosință limitată, si ceea ce un candidat poate face cu adevarat pentru statul Roman.  Astept cu o curiozitate absolut naturala sa ascult planurile contracandidatilor mei si, la fel ca orice alt roman de rand, sa am sansa de a-mi da seama ce rationament concret si sustinut se gaseste in vorbele lor.

 

            Dar va mai rog ceva, in eventualitatea ca veți rosti ceva, deși, sincer, ma îndoiesc, nu evitati cuvintele: agresiune, abuz, drept internațional, terorism, sancțiuni sau numele unor state sau organizații precum NATO, UE, Ucraina, Federatia Rusa, si mai ales Romania…..Si încă ceva: Daca nu va simțiti stăpâni pe mesaj sau va tremura picioarele, mai bine taceti, in continuare, decât sa faceți o prostie care sa ne coste scump.

 

Leave a Reply

Required fields are marked *.