Cristian Diaconescu

Scrisoare deschisă către românii din diasporă

| 0 comments

Dragi prieteni din diasporă,

Vă scriu aceste rânduri după ce, acum mai mult ca oricând, sunt sigur de susținerea voastră. După cum am aflat, o parte importantă de români plecați în străinătate îmi sunt alături în drumul spre Cotroceni.

Multumindu-vă respectos, vreau să vă spun că sprijinul Dumneavoastră, al celor care au plecat deja din România, dezamăgiți sau goniți de situații grele de acasă, este extrem de important și mă onorează.

Dacă Dumneavoastra, cei care vă straduiti să construiți o altă “acasă” departe de familii, de cei dragi, cei care ați plecat dintr-o Românie care nu v-a oferit ce vă doreați, sunteți de partea mea înseamnă că spiritul de român, spiritul cu adevărat patriotic nu a murit.
Vă promit că în cinci ani voi face din România, prin puterea pe care o voi putea exercita, locul în care să vă întoarceți cu drag.

Nu este un proces ușor și nu se poate întâmpla peste noapte. Este un efort comun, al meu și al vostru.
Eu mă angajez să contribui la trezirea sistemului politic românesc, pentru a deveni capabil să ofere locuri de muncă adevărate, competitive cu cele de afară, infrastructură și mai ales o societate în care să vă puteți duce viața și să puteți crește copii.
Va trebui să aveți răbdare, să mai dați o șansă țării acesteia, să vă mai gândiți o dată ce ați putea face în România.

Sprijinul meu pentru românii din diasporă a fost și este mereu real, iar acum când eu sunt cel care vă cer să-mi fiți alături, faptul că-mi raspundeti cu toată prietenia este cel mai frumos sentiment pe care-l trăiesc într-o perioadă tulbure a luptei electorale.
Vă respect ca români și vă invit peste ceva timp să vă întoarceți în România pe care o meritați. Vă mulțumesc pentru sprijin și vă astept acasă în curând.

Cu respect, Cristian Diaconescu

Leave a Reply

Required fields are marked *.