Cristian Diaconescu

Vă mulțumesc vouă, celor care cred în România

| 4 Comments

Multumesc foarte mult pentru că existați și credeți într-o Românie a noastră….nu a lor.
Pericolul transformării într-un stat sovietic este mai real ca oricând. Acum, în acest moment, soarta României se vrea rescrisă așa cum n-a mai fost vreodată. Acum România este mai slabită, mai vândută și aruncată în namolul politic care se încheagă în jurul ei.
Nu am abandonat și va rog sa nu abandonați nici voi. România suntem noi, cei care vrem ca lucrurile să meargă înainte spre progres, nu înapoi spre o societate limitativă și închistată.

În 2009 ministrul de externe britanic Miliband îmi povestea, cu lacrimi în ochi, cum tinerii iranieni protestau în stradă știind că nu au nicio șansă, dar trebuiau să lupte cu dictatura pentru că… exista.
Am pornit în această candidatură, ca un rebel, de unul singur având alături un alt partener, alt rebel hotărât să nu facă nici un compromis, Traian Băsescu.

Chiar dacă mi-au închis mediatic orice cale de a putea transmite un minim mesaj, am continuat. Vă amintiți, singurul care se pronunța în favoarea mea era șeful statului. Împotriva tuturor…pentru că țara trebuie apărată și cine putea fi mai în cunoștiință de cauză dacă nu Președintele.
Partidul politic care m-a propus a decis să schimbe candidatul.
Într-o democrație este un gest normal.

Am respectat aceasta decizie și am încercat să continui dar mobilizarea împotriva mea a devenit vehementă.
Rămân neclintit în convingerea că fără lege și ordine un stat de drept nu poate exista, nu poate avea o orientare pro-occidentală.Știu că îi enervez pe mulți și sunt deseori incomod.

Am sesizat Parchetul General pentru faptele din vara 2012, nu m-a urmat nimeni, nici măcar cei care țopăiau în jurul Președintelui în acea perioadă; am vorbit singur de axele Moscova-Budapesta și provocările la adresa României; am sesizat Parlamentul României pentru a da o declarație în legătura cu criza ucraineană iar parlamentarii s-au ascuns ridicol.

Ei bine știam ca toate aceste atitudinii vor avea prețul lor .Deocamdată încearcă să mă izoleze ..Dacă mai insist vor găsi altceva pentru a mă face să dispar din fața voastră, a celor care anul acesta trebuie să meargă la vot.

Dacă vor reuși nu mai depinde de mine… Depinde de voi.

Nu ma întrebați în legătură cu efectele înainte de a vă lămuri în ceea ce privește cauzele. Accept judecata celor care vor sa vadă și prin ceață, cei care nu se încăpățânează să vadă doar  detalii fără să descopere contextul în care acestea apar.
Pentru că mi-ați făcut onoarea să credeți în mine eu voi continua cu aceeași convingere și îndârjire.
Nu mă îndepărtez de partidul pe care l-am creat: ar fi lipsit de onoare. Nu fug; eventual îl schimb într-o formă mult mai apropiată de convingerile mele.

Respect deciziile luate inclusiv în legătură cu un alt candidat la Președintie. Așa este corect și nu mă pot opune tocmai eu unui demers democratic.
Dar nu îmi abandonez nici proiectele pentru că România, pe care am reprezentat-o ani întregi, este azi la răscruce.

Așa că prieteni, vă rog acordați-mi acest vot de încredere, aici… nu la urne. Acceptați-mi motivele și bazați-vă pe mine pentru a continua lupta pentru acest stat ce merită respect. Pentru România.

Merităm mai mult. Cred asta cu tărie și acesta e motivul pentru care, acceptând situația actuală, îmi construiesc strategic un alt drum prin care pot fi alături de țara mea. Alături de voi toți. De România.

Cu respect,
Cristian Diaconescu

4 Comments

 1. Sper din toata inima ca, toate incercarile pe care le-ati trait, sa va intareasca si sa faceti tot ce stiti mai bine ca, atunci cand se va trage cortina, sa puteti saluta viata demnitate.

 2. Si eu va multumesc pentru ceea ce sper ca sunteti, un om integru neintinat de meschinariile politice si de interese personale care sa primeze intereselor acestei tari si a oamenilor care isi doresc un trai mai bun…Sa dea Dumnezeu sa ne fie mai bine…..

 3. Domnule Presedinte,
  Domnule Cristian Diaconescu,

  M-am bucurat enorm sa citesc cele scrise !!!

  Suntem alaturi de dumneavoastra pentru ca iubim, cu aceeasi putere si responsabilitate, Romania.

  Sunt convinsa ca ne vom bucura de biruinta in aceasta lupta pentru demnitatea neamului nostru.

  Doamne ajuta !

 4. Domnule Diacoescu si eu va multumesc ca existati. Sunt unul dintre cei care am crezut si cred in continuare in calitatile dv. Cele care va calificau a fi un bun presedinte. Am fost foarte dezamagit cand am vazut ca a trebuit sa va retrageti.
  Nu am inteles si nici acum nu inteleg care au fost adevaratele motive. Sunt sigur ca nu mi le puteti spune si ca atare nu insist.
  As vre sa stiti ca m-am bucutat enorm atunci cand s-a nascut Miscarea Populara.
  Am si smnat pentru asta. Era ceva ce asteptam demult sa se intample pe esicherul politic. Pentru mine era ca o formatiune politica unde puteam ca simplu cetatean sa-mi spun parerea.
  Si ca parerea mea va conta, va fi luata in discutie. Va reamintesc in sensul acesta discutiile pe care le purtam pe face book.
  Erati primul politician care i-si facea timp si pt. noi. Urmaresc de ani buni scena politica. V-am remarcat inca din vremea cand erati in PSD. Ma intrebam tot timpul ce cauta un om ca dv. acolo. Una peste alta pentru mine,dar si pentru multi alti,erati candidatul perfect pentru functia de presedinte. Dar asa suntem noi romanii nu stim sa pretuim ce avem bun. Ne mintim singuri,ne vindem singuri,pe noi si pe copii nostrii. Viitorul nostru dar mai ales al lor. Ne-am construit o scara de valori falsa care nu corespunde realitati si adevaratelor valori. I-mi pare rau pentru tot ce ni se intampla. I-mi pare rau ca iata poimaine trebuie sa merg la vot. Nu am nici o tragere de inima. Nici unul din cei doi finalisti nu ma reprezinta. Si totusi va trebui sa merg sa votez cel putin impotriva cuiva. In incheere donmule Diaconescu va rog sa iesiti in fata. Ve-ti gasi in mine intodeauna un sustinator. Si va asigur ca sunt multi ca mine. In speranta ca ve-ti citi aceste randuri va diresc mult succes sanatate si toate cele bune.
  Cu deosebita consideratie Florian Popescu.

Leave a Reply

Required fields are marked *.